Parkera bilen i Paris

Till att börja med: om du inte är en hejare på att fickparkera kan du lika gärna lämna bilen hemma! Man får inte parkera på gulsträckade linjer, på handikappplatser, på trottoarer, på övergångsställen eller i dubbelfil med varningsblinkers, även om det ser ut så. Om du står riktigt illa riskerar du att få bilen bortfraktad. Parkeringsavgiften ligger på 1,20 -3,60 €/timma beroende på hur centralt du står. Normalt är det gratis att parkera på kvällar och helger samt under augusti månad. På Paris kommuns hemsida står det att ”la Mairie de Paris, för att underlätta betalning av parkeringsavgifter i huvudstaden, numera erbjuder två betalningssätt: Moneo och Paris Carte”.

Man kan betala parkeringsavgiften med något av dessa två kort som bland annat  kan köpas i tobaksaffärer. Att betala med mynt eller kontokort är däremot inte möjligt. Det kallar jag underlätta! Parkeringsautomaterna vägrar att ta emot ett större belopp än priset för två timmar, som är tänkt att vara maxtiden man får stå parkerad. Men, jag har då aldrig sett någon springa iväg från en trevlig sammankomst för att flytta sin bil eller ens köpa en ny biljett.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...