Paris flygplatser

Roissy Charles de Gaulle (CDG)
Roissy Charles de Gaulle är Paris största, och rörigaste, flygplats. Det är också här de flesta flyg från Sverige landar. Flygplatsen ligger 2,5 mil nordost om Paris. Det finns flera olika alternativ för att ta sig in till centrum. Med RER B (pendeltåg) tar det ungefär 30 minuter och detta är det billigaste alternativet. Det går det även bussar regelbundet. Resan kostar 10€. Givetvis finns även möjlighet att ta taxi.

Orly
Denna flygplats ligger 1,5 mil söder om Paris. Du tar dig härifrån med bussarna Orlybus (tar virka 30 minuter) eller med det automatiska tåget Orlyval som går mellan Orly och förorten Antony där du får byta till RER B. Resan kostar cirka 9€.

Beauvais
Beauvais ligger cirka 7 mil norr om Paris. Flygbussar går i anslutning till flygen mellan flygplatsen och Porte Maillot som ligger i västra Paris. Bussen kostar 13€ och tar cirka 180 minuter.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...