Le passe Navigo

Le passe Navigo är ett smartcard, liknande det access-kort som lanserats i Stockholmsområdet. Kortet är magnetiskt och du passerar spärrarna genom att rikta ditt kort mot en avläsare. Det läses av utan problem när det fortfarande ligger kvar i din väska om du placerar denna på avläsaren.

Le passe Navigo är ett personligt kort. Du kan beställa ditt passe Navigo i RATPs hemsida alternativt köpa ett kort i någon av biljettluckorna som finns nere i metron (5€).

En fördel med ett registrerat Le passe Navigo är att du, om du tappar bort ditt färdbevis, kan få ett nytt utan att betala hela månadsavgiften. Du laddar ditt kort i automater som du finner på tunnelbane- och pendeltågstationer.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...