Hyra bil i Paris

Visst kan man hyra bil i Paris, precis som i alla andra huvudstäder, frågan är bara om man vill. Ty bilarna är många, köerna långa och parkeringsplatser svårfunna. Dessutom tycks man ständigt ha en tutande fransman, som inte gillar att man stannar för gult ljus, bakom sig. Det är som den gamla dängan av Joe Dassin ”Dans Paris à vélo on dépasse les autos”

Köra bil i Paris Runt Paris går en ringled, kallad Boulevard Périphérique, eller i kortform Le périphérique. Undvik Périphériquen i rusningstid när alla ska hem från jobbet samtidigt, när RATP strejkar och framförallt när det är skollov och parisarna ska på semester. Annars är det ganska praktiskt att kunna åka runt staden istället för att trassla sig igenom den på enkelriktade gator bland trafikljus och gångtrafikanter.

Om du ändå åker inne i stan se upp för Velib’, ja cyklister överhuvud taget och rondeller utan filer. Det är anarki i de flesta rondeller, men värst är det runt Triumfbåden och Concorde. Övriga råd: KÖR! Folk blir galna bakom dig annars. Och se till att du är bra på att fickparkera, annars riskerar du att cirkulera omkring i evigheter. Hyra bil i Paris Både stora och små uthyrningsfirmor erbjuder bilar inne i centrala Paris. Des största är Avis, Europcar och Hertz.  Beställningar kan göras per telefon eller direkt på Internet.

Sök nedan för de bästa erbjudanden hos Mr Jet:

Det är svårt att säga något generellt om villkoren för uthyrning. Alla firmor har olika avtal och bokningsförfaranden. Ofta ställs krav på förarens ålder och/eller längden på körkortsinnehavet.

Priset är antingen fast eller så tillkommer  kilometeravgift och det kostar oftast lite mer än i Sverige. Nästan alla uthyrningsfimor kräver en deposition, men storleken varierar. Väljer du att inte lämna tillbaka bilen på samma ställe som du hyrde den på skjuter priset i höjden.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...