Cykla i Paris

Sedan sommaren 2007 har Paris kommun storsatsat på hyrcyklar. På förvånansvärt många av Paris gator finner du nu Velib’-stationer där du enkelt och smidigt kan hyra och lämna tillbaka din cykel.

Med ett abonnemang, eller för 1,70€ om dagen (som du betalar med ditt kontokort) kan du ”låna” cyklar hur många gånger du vill, om du sedan lämnar tillbaka dem (vid samma, eller en annan station) inom en halvtimma. Skulle du dra över tiden kostar det lite extra. Ibland kan det vara jobbigt att hitta parkeringsplatser för cyklarna; för många parisare tenderar att bara cykla ner för Montmartre-kullen och inte upp. Se upp för galna bilister; Paris är inte riktigt som gjort för att cykla, även om det är trevligt !

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...