Utöka ditt svensk-franska nätverk i Paris

Som svensk i Paris finns det en rad olika sätt att träffa andra svenskar och utöka sitt professionella nätverk. Vare sig man är ny i Paris och vill skaffa sig nya bekantskaper, eller har bott här länge och är väletablerad, kan det kännas tryggt att fortsätta upprätthålla en relation till Sverige och andra svenskar i Paris. Ett bra sätt att komma i kontakt med några av alla de svenskar som tagit sitt pick och pack och flyttat till Paris kan vara att gå med som medlem i någon av de många svenska organisationer som finns i Paris.

För dig som är ung och yrkesverksam i Paris finns ett nätverk inom Svenska Handelskammaren i Frankrike, Junior Chamber Club (JCC). Nätverket är till för dig som är mellan 25 och 35 år gammal, yrkesverksam och har ett intresse för svensk-franska relationer, både av ett privat och ett professionellt slag.

JCC anordnar en rad olika evenemang såsom after works, seminarier, workshops, företagsbesök och traditionsenliga fester. Många av aktiviteterna är även öppna för icke-medlemmar, men då ofta till ett något högre pris. Bland de mest populära tillställningarna hör det traditionsenliga midsommarfirandet och den årliga kräftskivan. Ofta finns det även möjlighet att delta i konferenser, affärsluncher och cocktails som Handelkammaren organiserar för sina medlemmar. Som medlem i JCC får man även ta del av jobberbjudanden som kommer in till Handelskammaren.

JCC har strax över 100 medlemmar, både svenskar och fransmän, som är aktiva inom en rad olika sektorer och som utgör ett varierande och spännande nätverk, både socialt och professionellt.

För mer information kontakta JCC

E-post:
ccsf2@ccsf.fr

Adress:
Junior Chamber Club – Svenska Handelskammaren i Frankrike
39 avenue Pierre 1er de Serbie
75008 Paris

Telefon:
0033 1 44 43 05 15

www.ccsf.fr

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...