Läsa franska

Det finns många sätt att lära sig franska. Bäst är förstås att resa till Frankrike och använda sig av sina språkkunskaper varje dag och kanske även skriva in sig på en franskkurs! Leva i Paris har redan publicerat ett antal artiklar rörande olika språkskolor i Paris.

Man kan läsa franska på privata institut, via la Mairie, eller på ett universitet, alternativen är många.

Språkkurserna delas ofta upp på nivåerna debutant (nybörjare) intermédiaire (mellannivå) och avancé (avancerad nivå).

För er som vill jobba extra hårt utanför lektionstillfällena, eller kanske för er som inte har möjlighet att flytta till Frankrike utan snarare vill lära er det franska språket hemifrån Sverige, rekommenderar vi en språkkurs på CD. « Franska för nybörjare »  från förlaget Berlitz.

Att lyssna dagligen på dessa skivor är ett mycket effektivt sätt att lära sig fraser, glosor och uttal. Till att börja med kan det vara bra att införskaffa en fransk ordbok. Denna ordlista i miniformat räcker gott för både för er som är nybörjare och er som redan behärskar det franska språket ganska väl. Den är behändig och kan lätt tas med var du än ska.

Den franska grammatiken är tuff och behöver tragglas åter och åter igen. En mycket bra bok med övningar och exempel är L’expression francais écrit et orale som främst vänder sig till er med något mer utvecklade kunskaper i det franska språket. En bok med de rätta svaren finns också att köpa.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...