Kurslitteratur i Paris

Som student i Paris krävs, som för alla studenter, kurslitteratur. Bokhandeln Gibert Joseph är en av de största bokhandlarna i Frankrike, utspridda över hela landet. De är lätta att få syn på då de har stora gula och blå markiser som lyser upp trottoaren. De säljer både nya och andrahands-böcker, och har du tur kan du få tag i det du behöver till billigare pris men i bra skick. Fråga om de har din bok ”en occasion”. Ofta har butikspersonalen koll på vilken kurslitteratur som står på årets litteraturlistor hos universiteten och högskolorna och har därför de flesta titlar, utöver ett annars brett utbud av böcker. En av deras större butiker (de har även mindre som säljer till exempel kontorsmaterial: pennor, block och pärmar etc.) ligger på 26, Boulevard Saint-Michel (RER: St Michel-Notre Dame, M: Sorbonne – Le Cluny), i närheten av Sorbonne. För mer information och för att hitta butiker i närheten kan du titta in på deras hemsida.

För övrigt finns flera bokhandlar som är har specialiserat sig på särskilda ämnesområden : filmstudier, juridik, filosofi etc. Kring Sorbonne hittar du många bokhandlar av just denna typ.

Du kan också söka efter din kurslitteratur på nätet genom diverse bokhandlar bland annat hos Amazon.

Ett annat sätt att få tag i kurslitteratur är att vara uppmärksam på de små annonser som sätts upp på anslagstavlor i och omkring ditt universitet. Du kan också spara pengar genom att tillsammans med kurskamrater köpa den litteratur som behövs och dela på böckerna genom att låta dem gå runt i gruppen.

Denna artikel är skriven av gästredaktör Hanna Fiskesjö
Vill du också skriva för Leva i Paris? Kontakta oss här!

Vad tyckte du?
[snitt: 3]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...