Utbytesår på gymnasiet

Det finns ett flertal organisationer att vända sig till om du, som går på gymnasiet ,önskar göra ett utbytesår i Frankrike. Exempelvis:  http://www.ef.se/ http://www.programkontoret.se/

Du får om du åker på utbytesår bo i en fransk familj, alternativt på en internatskola och studera i en vanlig klass på lycée det franska gymnasiet. Vanligaste är att man sedan måste gå om hela årskursen hemma i Sverige,

men möjlighet finns oftast att tentera av ämnen man redan läst i Frankrike. Vissa elever som åker till Frankrike för att läsa terminal, motsvarande årskurs 3, tar en fransk studentexamen, baccalauréat. Dessa elever kan söka till svenska universitet och högskolor i den kvot som gäller för utländska diplom och betyg. Att tänka på är att det som utländsk elev kan vara svårt att få riktigt bra betyg. Detta kan givetvis begränsa möjligheterna till antagning för högre studier.

Priserna varierar för den här typen av utbyten, men det kan ofta kosta en ordentlig summa pengar. Hör efter med respektive organisation och se vad de erbjuder.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...