Yoga i Paris

På en liten innergård i 11:e arrondissementet ligger Gérard Arnauds yogastudio. Det lilla fyrkantiga rummet är litet och välkomnande och rymmer ungefär 20 personer. Varje dag finns det flertal yogaklasser att gå på. De är uppdelade i olika nivåer, från nybörjarnivå till mer avancerade klasser. Även klasser med ”détant” yoga finns, en yogaform som är en mindre fysiskt krävande. Den fokuserar genomgående mer på stretchning av kroppens olika muskler samt meditation. De övriga klasserna är Vinyasa Yoga, vilket är en dynamisk form av hathayoga. En fysisk form av yoga där kroppsställningar som på yogaspråk kallas asana och andningsövningar som kallas pranayama blandas för att forma en stark, smidig, uthållig och välmående kropp.

De olika yogalärarna är väldigt tillmötesgående och trevliga. Under sessionerna talas det enbart franska, men generellt talar alla lärare även engelska. Om du säger till innan sessionen börjar brukar de inte ha några problem att förklara på engelska om du inte skulle förstå en övning. Generellt går det väldigt bra att utöva yoga även om du inte förstår allt. De är noggranna och seriösa med de olika asana och vågar rätta till din kropp om du hamnat fel, i dessa fall behövs inga ord. Självklart finns det även många andra yogastudior i Paris, med olika stilar. Generellt ges klasserna på franska.

Mer information om Gérards studio kan du finna på http://www.yoga-paris.com/

Vad tyckte du?
[snitt: 5]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...