Simhallar i Paris

I centrala Paris finns 38 stycken kommunala simhallar, dessutom finns det en rad privata badhus att tillgå. Med ett enkelt sökverktyg kan du på Paris.fr hitta en simhall på lämpligt avstånd. Du kan också ladda ner en PDF fil med alla adresser här

Att simma är en förhållandevis billig fritidssysselsättning. En inträdesbiljett till fullpris kostar 3€. Om du är under 26, se till att ta med dig en elräkning eller liknande dokument som styrker att du bor i Paris, då får du simma till reducerat pris (1,70€). Ett tremånaderskort kostar 37€ (reducerat pris 19€)

Simhallarna har inte lika regelbundna öppettider som vi är vana vid i Sverige. Ofta är badhusen stängda på måndagar och de flesta har endast kvällsöppet en eller två gånger i veckan.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...