Saint-Martin-kanalen

En av de bästa platserna att tillbringa en ledig dag eller stund på, är Canal Saint-Martin i 10:e arrondissementet. Denna kanal rinner från Place de Strasbourg, i nordöstra delen av Paris neråt för att sedan förena sig med Seine.

På sommaren kan man åka längs med kanalen i båt, men alla delar av året lämpar sig väl för promenad. Det är ett hippt område som har blivit populärt för chica parisare som mer än gärna tillbringar sin söndag avnjutandes en av de många bruncherna som erbjuds under helgen på i stort sett alla restauranger och caféer längs med kanalen.Varje sådant ställe du går förbi kommer du att vilja gå in på; det är varm och livlig stämning och maten som serveras är av hög kvalitét. Kanske lite dyrt om du är en sparande student, men väl värt undantaget. På söndagarna är dessutom de två gatorna som löper längs med kanalen avspärrade för trafik och öppna endast för cyklister och gående.

Epicerie Musicale
Ett tips på ett sådant mysigt ställe längs kanalen är det italienska caféet/restaurangen Epicerie Musicale där härlig musik och högljudda italienare slåss om uppmärksamheten. Restaurangen säljer även välsorterade produkter och italienska specialiteter  som innefattar allt från ost och charkuterier till pasta och vin.

Denna artikel är skriven av gästredaktör Hanna Fiskesjö

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...