Restaurangtips – Crêperie Josselin

Det bästa crêperiet i Paris, både enligt parisare, omdömen på internet och turister, är utan tvekan la Crêperie Josselin som ligger i det trivsamma kvarteret Montparnasse i 14e arrondissementet i Paris.

Restaurangen blir snabbt full, men personalen gör allt de kan för att ordna plats för alla hungriga. Serveringen går snabbt och effektivt och resultatet är över förväntan. Du kan här beställa galettes och crèpes med en mängd olika fyllningar, klassiska likväl som innovativa. Passa på att avnjuta måltiden med en god cider, den traditionella drycken till maten.

Restaurangen är mysig med en mörk, men glad och udda inredning. Stämningen är på topp och servitörerna tillmötesgående. Hit går alla typer av människor i alla åldrar som alla vill stilla sin hunger med de bästa franska pannkakorna i stan. Kom dit med kurrande mage – du kommer utan tvekan att gå därifrån lite mättare och lite lyckligare.

Adress: 67 Rue du Montparnasse, 75014 Paris

Metro: Montparnasse

Telefon: 01 43 20 93 50

Den här artikeln är skriven av LIP:s gästredakör Hanna Fiskesjö

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...