Radiofrekvenser i Paris

Radiokanalerna i Paris är många och slåss om FM-frekvenserna. Här kan du ladda ner en PDF med alla aktuella frekvenser. Det kan vara svårt att hitta en kanal man gillar bland alla dessa.

Leva i Paris kan tipsa om:

France Inter (FM 87,8) En public service radio, (är en del av Radio France) med ett brett programinnehåll. France Inter hade sin första sändning redan på 1940-talet och har alltjämt en stadig lyssnarkrets. Här blandas musik med prat, krönikor och samtal med inbjudna gäster om de mest skilda ämnen.

Le Mouv’ (FM 92,1) En lite yngre radiokanal som bara har 10 år på nacken. Le Mouv’ var 1998 Radio Frances (public service företaget) ungdomssatsning och man har inriktat sig på att främst spela det nyaste fräschaste låtarna inom rocksvängen. Musiken blandas med reportage och liknande rörande aktuella ämnen.

France Culture (FM 93,5) France Culture är också en av Radio Frances mest etablerade kanaler. Om du inte pratar så bra franska kan denna radiokanal kännas lite tung. Programinnehållet cirkulerar kring historia, kultur, konst, musik, politik och ekonomi.

Radio Nova (FM 101,5) Radio Nova är en privat musikradiostation. Här hyllar man independent-artister, osignerade, okända, nyss upptäckta…

FIP (FM 105,1) FIP är en behaglig public service radiostation, som i stort inte ändrat sitt koncept sedan 70-talet. Främst spelas här musik av varierande karaktär: jazz, rock, världsmusik, chanson française och klassiskt, presenterad av mjuka dova röster.

France Info (FM 105,5) Som kanske uppfattas av namnet är France info en nyhetskanal. Denna Radio France-station bistår oss med nyheter och information 24 timmar om dygnet.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...