Promenader i Paris

Att promenera är säkerligen det bästa sättet att upptäcka en stad. Metron ligger ”tyvärr” nära tillhands vart man än ska i Paris. Men staden är inte så stor som kan tyckas vid en första anblick, så om du har tid: gå!

 En stor motorväg le périphérique omringar Paris och markerar väl var innerstad slutar och för ort tar vid. Centrala Paris är uppdelat i 20 arrondissements, förvaltningsområden, och det är oftast denna beteckning folk använder för att beskriva var de bor, arbetar etc.

Varje arrondissement har sin charm, sitt kulturella liv, sitt tempo.  Paris är en multikulturell stad och det räcker ibland med att byta trottoar för att komma in i en annan värld.

De flesta av kajerna vid Seine, floden som rinner genom Paris, är tillgängliga för fotgängare. Här ifrån kan du beskåda det flesta av huvudstadens arkitektoniska stoltheter, Le Louvre, Eiffeltornet, Notre Dame

! Några av er kanske har sett den välkända franska filmen Amélie från Montmarte. Följ gärna Amélies fotspår och ta en sväng runt Montmartre, kvarteret som de senaste åren blivet mycket ”bourgeois bohème”, populärt bland Paris lite rikare kulturelit. Promenera längs gatorna kring metrostationen Abbesses… Efter att ha besökt kyrkan le Sacré Coeur och skådat den där ifrån utsökta utsikten kan ni följa Rue Lepic ner för ett besök på  det från filmen kända caféet. Le Marais, vid metrostationen Saint-Paul är också ett underbart kvarter.

Missa inte att besöka ett av fallafelställena på Rue des Rosiers, de bästa i stan! Och kom ihåg: att Paris är hundlortarnas huvudstad är ingen myt, se efter var du sätter fötterna.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...