Köpa böcker i Paris

Många ser Paris som en litterär stad. Vandrar man längs kajerna finns gott om boklådor där man kan få tag på begagnade mästerverk. På kaféerna brukade de stora franska författarna diskutera sina verk. Idag är det inte ovanligt att parisarna i ensamhet slår sig ner med en espresso och en bok för att i brusiga bistromiljöer kliva in i en annan värld.

Litteratur på franska

FNAC
Det absolut största varuhuset som säljer böcker är Fnac.

Här kan du få tag på det mesta av både inhemsk och utländsk litteratur översatt till franska. Här säljs även facklitteratur, läroböcker etc. Vanliga pocketböcker är något dyrare än i Sverige. Ett normalpris för en roman är mellan sju och nio euro. I centrala Paris finns fem stycken Fnac-varuhus med bokförsäljning:

  • Forum les Halles Italie 2 (30, Avenue d’Italie)
  • Montparnasse (136, Rue de Renne)
  • Saint-Lazare (Passage du Havre)
  • Ternes (26-30, Avenue des Ternes)

GILBERT JEUNE
Runt Place Saint-Michel ligger åtta stycken Gilbert Jeune där man säljer både ny och begagnad litteratur. Här finns allt från skönlitteratur till fack- och läroböcker. Varje butik har sin egna karaktär och litterära inriktning.

Litteratur på engelska

FNAC
Ovan nämnda varuhus har även ett ganska gott utbud av engelskspråkig litteratur, både översättningar och orginaltitlar.

SHAKESPEARE & CO
För den som söker något mer gemytligt finns Shakespeare & co, en trång liten bokhandel med massvis av framför allt engelskspråkig litteratur. Här går folk lugnt runt, bläddrandes i böcker och myser. En katt tar en tupplur i trappan upp till övervåningen och vänliga expediter med brittisk accent hjälper utländska och inhemska kunder. Adress: 37, Rue de la Bûcherie

Litteratur på svenska

AFFÄREN
Att få tag på svensk litteratur är betydligt svårare. Affären på 17, rue Duperréhar ett litet utbud av svenska pocketböcker.

Om man inte nödvändigtvis vill köpa böcker utan lika gärna lånar dem är Svenska kyrkans bibliotek att rekommendera. Här finns cirka 4000 titlar både för barn och vuxna i bokform och talbokform att låna mot lämnandet av en deposition på 10 €. För den verkliga bokmalen är Internet att föredra. Köp många böcker samtidigt så blir frakten billigare.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...