Gå på bio i Paris

I detta filmens hemland kan man gå på bio i stort sett när som helst på dygnet, från tidig matinéföreställning till nattbio.

Förr var nästan alla filmer dubbade men numera är det oftast orginalspråket som gäller. Var uppmärksam på betäckningarna VF (version française) som visar att filmen är dubbad och VO (version original) som visar motsatsen.

www.allocine.fr är en utmärkt sida där filmkritik från de flesta dagstidningar och veckomagasin sammanställs. Här kan du läsa om filmerna och se vilka biografer som visar dem. Om du vill se vilka biografer som finns nära dig, klicka här och sök via område.

Att gå på bio brukar kosta mellan 8 och 10 euro. Studentrabatter som kan sänka priset några procent är vanligt förkommande. Många av kedjorna som äger ett flertal biografer i staden så som MK2 och Gaumont säljer förmånliga månadskort till alla bioälskare.För dryga 30 euro i månaden får du fritt inträde till alla filmer, även premiärerna.

Observera att biosalongerna inte är numrerade. Det gäller att vara ute i god tid om man vill ha bra platser.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...