Cafétips i Paris – Garden Perk Coffeshop och fik

Om du vandrar omkring i femte arrondissementet och plötsligt blir sugen på fantastiska kaffekreationer och varm choklad i alla möjliga och omöjliga varianter är det till Garden Perk, på 21, Rue Cujas som du ska gå. Caféet är ganska anspråkslöst utifrån sett, men så snart du kommer in märker du att det är ett populärt ställe, som snabbt blir fullt lunchtid. Hungriga studenter och andra som jobbar i närheten kommer hit för att njuta av den prisvärda lunchpaketet som erbjuds. Utbudet för maten är inte lika stort som för dryckerna, men för mindre än 8 euro kan du få en trerätters. Den amerikanska prägeln är tydlig, mat- liksom musikmässigt. Det är främst bagels med alla möljiga, goda fyllningar som gäller. Men du kan också en god sallad som följer principen ”less is more”.

Garden Perk har förutom detta även drinkar, kaffedrinkar och ett flertal frestande bakverk. (underbar sockerchock garanterad).

Personalen är trevlig och tillmötesgående och stämningen är avslappnad. De erbjuder WiFi (som tyvärr inte alltid fungerar) och under de lugnare delarna av dagen är det ett bra ställe för att plugga eller arbeta.

Adress:
21, Rue Cujas
75005 Paris

Metro
: Cluny – La Sorbonne

Öppetider:

Måndag 09:00–19:30
Tisdag 09:00–19:30
Onsdag 09:00–19:30
Torsdag 09:00–19:30
Fredag 09:00–19:30
Lördag 11:00–19:30
Söndag Stängt

Besök Gardenperks facebooksida för mer information:

Denna artikel är skriven av LIP:s gästredaktör Hanna Fiskesjö

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...