Butte aux Cailles : Mysigt restaurang- och barområde

Ett väldigt mysigt område för en avslappnad utekväll hittar du vid Butte aux Cailles (13:e arrondissement), i närheten av Place d’Italie. Här finns restauranger och barer av varierande utseende och kvalitet men med humana priser och varm stämning, där studenter såsom andra vuxna tycker om att ses och ta en drink tillsammans. Strosa längs Rue des Cinq Diamants och slink in genom porten till den bar eller restaurang där du ser mest folk eller hör mest franska – de är oftast de bästa ställena!

Restaurant Kiss
Fortsätter du från Buttes-aux-Cailles lite längre upp mot Place d’Italie och förbi, hittar du Restaurant Kiss, som namnet till trots är en japansk/kinesisk restaurang där du serveras prisvärda måltider från det japanska och/eller kinesiska köket. För en fast avgift (12 euro under  dagen, 16 euro på kvällen) får du äta hur mycket kinesisk mat som helst (från den varierade och goda buffén) och du får dessutom beställa i totalt fem omgångar, så mycket sushi och sashimi du orkar. Det är svårt att inte bli övermodig när magen kurrar, men ta det med ro, beställer du för mycket som du inte äter upp så får du betala 2 euro per bit extra som du lämnar kvar, ett effektivt sätt att hålla nere matsvinnet. Men oroa dig inte, eftersom du har fem turer på dig att beställa vad du vill av det breda utbudet kan du inte bli annat än nöjd!

Äter du sushi kan jag rekommendera den goda sakén som du kan beställa till, bra kvalitét till lågt pris. Den trevlig personalen och den goda maten bidrar till att göra Restaurant Kiss till ett ställe många fransoser redan verkar ha utsett till sin stammisrestaurang!

Du finner restaurangen på adress:
3, rue Abel Hovelacque.
Öppetiderna under dagen varierar, men de stänger kl. 23 varje kväll.

Denna artikel är skriven av gästredaktör Hanna Fiskesjö
Har du restaurangtips du vill dela med dig av? Kontakta LIP här!

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...