Billig lunch för studenter

När man betalar 45 kronor för en ostmacka på det svenska universitetets café kan man inte göra annat än längta till restaurant universitaire eller Resto U (eller ännu kortare, RU) som dessa studentmatsalar även kallas. Maten är måhända inte alltid av högsta kvalitet, men för ynka 3 euro blir man garanterat mätt. Förrätt, huvudrätt och efterrätt serveras på äkta franskt vis.

I Paris finns 14 stycken restauranger och ett tjugotal cafeterior där lunch serveras.  Två restauranger, Mabillon och Bullier, har kvällsöppet och på Bullier serveras dessutom brunch på söndagarna. Adresser och öppettider till de olika restaurangerna hittar du här. En Pariskarta med reaturangerna markerade finner du här.

Man måste läsa på universtetet för att få äta på restaurant universitaire. Du betalar dina måltider med ett kort ”La Carte Crous” som kan laddas på med kontanter. Kortet i sig kostar 2 euro och kan införskaffas på samtliga Resto U och cafeterior mot uppvisande av inskrivningsbevis.

bon appétit!

 

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...