Barer i Paris

Leva i Paris tipsar här om ett urval parisiska barer. Det är svårt att välja ut uteställen som faller alla i smaken. Leva i Paris tipsar här om några i kategorin pop- och rockbarer.

Le Truskel
Le Truskel ligger mycket centralt i Paris, mellan metrostationen Grands Boulevards och metrostationen Bourse.  Till glädje för Paris ”innefolk” står dörrarna öppna ända till tidig morgon, de flesta dagar i veckan. Här spelas ”old rock”, som lockar besökare i alla åldrar. Le Truskel tycks förövrigt vara Baren med stort B för parissvenskar som söker prata lite franska över en öl eller fem. Öl som inte allt för sällan hamnar på någons klänning eller skor, istället för i munnen, när den riktiga folkmassan invaderar Truskel efter tio. Se upp, det blir trångt! Le Truskel anordnar regelbundet ”efterfester” till konserter då artisterna och deras fans, förbipasserande och stamgäster festar tillsammans. Det är därför en hög kändisfaktor på Truskel, så bli inte förvånad om du trillar över en Franz Ferdinand med en stor stark i handen, eller någon känd fransk artist som röjer på dansgolvet.

Le Truskel
12 rue Feydeau
Metro : Bourse (Google Maps)
Öppet: Tisdagar 20:00 – 03:00 Onsdag – lördag: 20:00 – 05:00
www.truskel.com

Piano Vache

Några få steg från Notre Dame ligger Le Piano Vache, en bar som följer samma mönster som de två ovanstående, men är något lugnare. Man känner sig fort hemma på Le Piano Vache; de gamla affischerna som dekorerar barens väggar påminner oss om rockens storhetstid, 70-talet. Besökarna är något yngre, ofta studenter från det närliggande Sorbonne.

Le Piano Vache
8, rue Laplace
Metro Maubert-Mutualité (Google Maps)
Öppet: alla dagar 12:00-02:00

www.lepianovache.com

Res.se kan du själv hitta nya barer med hjälp av tips från andra besökare…

Vad tyckte du?
[snitt: 5]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...