Kontrakt och besiktning

Le bail (hyreskontraktet) signeras ofta precis innan man får nycklarna och tillgång till lägenheten. När man skriver på kontraktet är man i de flesta fall tvungen att betala en depositionsavgift genom att skriva en check alternativt lämna ett kontantbelopp. Enligt ny lagstiftning får depositionen inte överstiga en månadshyra. Ingen deposition ska erläggas  om hyran skall betalas i förskott för en period som överstiger 2 månader. Om allt är i sin ordning när du säger upp lägenheten får du tillbaka samma belopp högst två månader efter din flytt.

Sista etappen innan du kan flytta in är en besiktning av lägenheten (l’état des lieux). Du undersöker tillsammans med hyresvärden eller agenturen lägenheten. Var noga med att allt som är i dåligt skick noteras, annars kan hyresvärden komma att dra av en summa på depositionen för fel du egentligen inte ansvarar för.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...