Allmänt om Paris bostadsmarknad

Det bor många i Paris. Och det är många som vill bo i Paris. När trycket är högt profiterar hyresvärdarna på situationen och höjer hyrorna. Var beredd på att betala mycket, för en jämfört med Sverige, ganska låg standard. Lyckligtvis finns det i Frankrike ett generöst system för bostadsbidrag. Läs mer under artikeln Bostadsbidrag och hjälp. Hyreskontrakt skrivs för en treårsperiod vilket dock innebär en god rörlighet på hyresmarknaden.

Olika vägar till att finna en bostad kan du finna under artikeln Hur man hittar en bostad. Den största problemet för utländska bostadsaspiranter är att de flesta hyresvärdar kräver en fullständig hyresansökan med borgensmän som kan garantera att hyran kommer att betalas. Läs mer om detta under artikeln Viktigt att veta vid en lägenhetsvisning.

Det är svårt att få tag på en lägenhet på distans från Sverige. Se upp för falska hyresvärdar och betala inte ett förskott innan du har sett lägenheten. Ibland kanske det är bättre att ta in på hotell eller vandrarhem de första dagarna och söka ett boende på plats.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...