Betala räkningar

Nog har du glömt hur det var att en gång i månaden gå till svensk kassaservice, som då hette posten för att betala sina räkningar? Hur överföringar till bank- och postgiron skedde med inbetalningblanketter? Vi svenskar lever i en digitaliserad värld numera. Men inte fransmännen.

Räkningarna betalar vi med en bankdosa. En bankdosa fransmännen aldrig sett maken till. I Frankrike är internetbanken bara ett sätt att kontrollera hur mycket pengar man har kvar på kontot, skriva ut en RIB eller eventuellt göra en eller två överföringar mellan sitt checkkonto och sitt sparkonto. Så mycket mer duger det inte till.

Räkningarna betalas med checkar som skickas till mottagaren, eller, vilket är vanligast, med autogiro. Givetvis finns också möjlighet att gå till bankkontoret och be om överföringar. Ett eventuellt autogiro måste godkännas från din sida. Företagen brukar också skicka ut en räkning som snarare är att jämföra med en specifikation, så att du vet vad du har betalat.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...