Allmänt om banken

Att hitta en bank är ofta en prioritet när man kommer till ett nytt land.

 

I Frankrike finns många välkända banker att välja mellan till exempel: la Caisse d’Epargne, la Société Générale, la BNP Paribas, la LCL, le Crédit Mutuel… Även Posten erbjuder banktjänster. Det är upp till dig att välja vilken bank du vill anlita.

Leva i Paris kan inte presentera alla bankers avgifter, erbjudanden och fördelar. Vi kan dock svara på dina frågor och hjälpa dig att hitta en lämplig bank om du skriver ett inlägg på forumet.

Det är viktigt att du tar reda på hur din bank sköter utlandsbetalningar och insättningar. Det franska betalningssystemet är mycket krångligare än det svenska och det händer att banken tar ut en avgift på runt 20€ för att ta emot en insättning från ett svenskt konto (en service som brukar kosta cirka 10 svenska kronor). Var förutseende och ta reda på den här typen av avgifter, det kan vara avgörande i valet av bank.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...