Svensk godisbutik i Paris

Jag läste någon gång att det svåraste att lära sig att tycka om med en ny kultur är sötsakerna. Vad är väl ett pain au chocolat jämfört med en stor saftig kanelbulle? Och varför serverar man inte gräddtårta på födelsedagarna i Frankrike när det är typ det godaste som finns? Mikado eller Ballerina? Ballerina!

Ja, fransmännen må ha sina carambars, men de har fortfarande inte hajat att den bästa godispåsen är den man kombinerat ihop själv. Allra helst om den är full av saltlakrits!   För er lösgodisälskare kan jag meddela att ni inte längre behöver betala övervikt på Ryanair för att era godispåsar är för stora när ni kommer tillbaka från Sverigesemestern.

Käramell, en härlig skandinavisk godisbutik i 9e, finns allt ni kan önska er i form av lösgodis.

Geléhallon, lakritsfiskar, polkagrisar… inhandlas på:

Käramell
15, rue des Martyrs
75009 Paris
Telefon: 01 53 21 91 77

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...