Hitta svensk mat i Paris

Av någon underlig anledning blir man oftare sugen på Kalles kaviar, polarbröd och inlagd gurka när man är på plats i Paris än när man sitter hemma vid sitt köksbord på Södermalm och har en Coop Extra bakom knuten. Bara tanken på att produkterna är näst intill omöjliga att få tag på gör att man får en oemotståndlig lust till nordiskt kulinariskt frosseri.

Även om man åkt utomlands för att uppleva något annat, möta nya kulturer och smaker, kommer man inte ifrån att ibland sakna filmjölken till frukosten, sillen till midsommar och en och annan bit saltlakris. Lyckligtvis finns det andra som importerar åt oss:

Affären
Inne i centrala Paris finns en affär som heter just Affären. Här säljs mycket av det du kan tänkas sakna, allra helst när det börjar närma sig högtidshelger så som jul och påsk.

Affären är öppen:
tisdag-onsdag, 12.00-18.30
torsdag 12.00-20.00
fredag-lördag, 12.00-18.30

Adress:
Affären
17, rue Duperré
75009 Paris.
Metro
: Pigalle eller Blanche.

IKEA
I Frankrike, liksom i många andra länder, vill IKEA marknadsföra Sverige som land. I de stora varuhusen finns små svenska matbutiker med massor av specialiteter. I närheten av Paris ligger sex stycken IKEA-varuhus.

Du hittar mer information om adresser och öppettider här.

Vad tyckte du?
[snitt: 0]

Leva i Paris

Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.

Du gillar kanske också...