Le passe Navigo

Le passe Navigo är ett smartcard, liknande det access-kort som lanserats i Stockholmsområdet. Kortet är magnetiskt och du passerar spärrarna genom att rikta ditt kort mot en avläsare. Det läses av utan problem när det fortfarande ligger kvar i din väska om du placerar denna på avläsaren.

Le passe Navigo är ett personligt kort. Du kan beställa ditt passe Navigo i RATPs hemsida alternativt köpa ett kort i någon av biljettluckorna som finns nere i metron (5€).

En fördel med ett registrerat Le passe Navigo är att du, om du tappar bort ditt färdbevis, kan få ett nytt utan att betala hela månadsavgiften. Du laddar ditt kort i automater som du finner på tunnelbane- och pendeltågstationer.

GD Star Rating
loading...
Le passe Navigo, 3.0 out of 5 based on 1 rating

Hitta LägenhetHitta Lägenhet

Chambre de bonne, studio, våning eller kollektiv? Paris är en bostadsdjungel! LIP ger dig tips på hur man lättast hittar en bostad i den franska huvudstaden.

Spotify PlaylistSpotify Playlist

Gainsbourg, Batlik, Java, Luis Attaque och Piaf. Från nyare hiphop till klassisk chanson. På Leva i Paris spotify-playlist hittar du franska godbitar för alla öron!

ForumForum

Har du ett jobb att erbjuda? Letar du efter ett kollektiv? Vill du få tips på en pianolärare? Bli medlem, publicera en annons eller ställ en fråga på LIP:s forum.