Restaurangtips – Sésame

I det mysiga området kring Saint Martin-kanalen i 10e arrondissementet ligger flera barer, restauranger och caféer. Sésame är en restaurang och café som du hittar på den sidan av kanalen som heter Quai de Valmy. Här kan du slå dig ned för en god och prisvärd lunch, men du kan också komma hit för att dricka gott kaffe och njuta av deras hembakade, fantastiska desserter.

Sésam erbjuder också ”vente à emporter”, det vill säga take away. Detta kan vara bra att veta under vår och sommar, då det är extra mysigt att avnjuta sin mat utomhus vid kanalen. Trevlig personal och ljusa lokaler är ytterligare attribut som bidrar till varför denna oas förtjänar ett besök!

Adress:
51, Quai de Valmy
75010 Paris

Telefonnummer: 01.42.49.03.21

Hemsida: www.au-sesame.com

Facebook: www.facebook.com/restaurantsesame

Denna artikel är skriven av LIP:s gästredaktör Hanna Fiskesjö

No votes yet.
Please wait...
Leva i Paris är en Parisguide lite utöver det vanliga. Vi vänder sig inte främst till de mångtaliga turister som varje år vill möta våren, sommaren eller kanske hösten i Paris, utan till dig som har planerat att stanna lite längre tid än över ett veckoslut. Leva i Paris vill vara en hjälpande hand i den administrativa djungeln och hjälpa dig att orientera dig mellan la Sécu och la CAF.