Affärer

Svensk godisbutik i Paris

Jag läste någon gång att det svåraste att lära sig att tycka om med en ny kultur är sötsakerna. Vad är väl ett pain au chocolat jämfört med en stor saftig kanelbulle? Och varför serverar man inte gräddtårta på födelsedagarna i Frankrike när det är typ det godaste som finns? Mikado eller Ballerina? Ballerina! Ja, fransmännen må ha sina carambars, men de har fortfarande inte hajat att den bästa godi...

Mataffärer i Paris

I Paris finns, liksom i Svenska storstäder, gott om mataffärer (supermarchés). Men för bara två eller tre år sedan var det ännu svårt att hitta affärer som var öppna efter klockan 20:00. Fler och fler affärer tenderar att förlänga sina öppettider till 21:00 eller 22:00 i bästa fall, men att planera att storhandla en söndag är fortfarande ingen bra idé. Leva i Paris delar här upp de parisiska mataf...

Livsmedelshandeln fungerar minst sagt annorlunda i Frankrike, jämfört med Sverige. Staden är full av matmarknader och de lokala specerihandlarna, ”èpiceries de quartier”,  har inte slagits ut av de billigare livsmedelskedjorna. Slaktaren fortsätter att sälja sitt kött och bagaren att baka sitt bröd. Handlarna är specialiserade inom ett område och i varje kvarter kan du finna en bagare,...

Hitta svensk mat i Paris

Av någon underlig anledning blir man oftare sugen på Kalles kaviar, polarbröd och inlagd gurka när man är på plats i Paris än när man sitter hemma vid sitt köksbord på Södermalm och har en Coop Extra bakom knuten. Bara tanken på att produkterna är näst intill omöjliga att få tag på gör att man får en oemotståndlig lust till nordiskt kulinariskt frosseri. Även om man åkt utomlands för att uppleva n...

Sign In

Lost Password

Sign In

Powered by themekiller.com